Raplacing oil boilers in rural areas

Student thesis: Master thesis (including HD thesis)

  • Helle Lillevang Salling
Danmark har et overordnet mål om at være 100 % forsynet med vedvarende energi i 2050. En del af en milepæl for dette mål, er at have udskiftet de private oliefyr med vedvarende opvarmningsformer i 2030. Formålet med rapporten, er at undersøge hvordan man kan støtte udskiftningen af oliefyr i landområderne og erstatte dem med vedvarende opvarmningsformer, så udskiftningen sker som et frivilligt valg foretaget af forbrugerne.
Dette gøres ved først at identificere vedvarende opvarmningsformer, som kan erstatte oliefyr. Herefter fortages der to analyser. Det analyseres hvilke økonomiske konsekvenser det vil have for oliefyrsejerene i landområderne, at skifte til en vedvarende opvarmningsform, derudover analyseres svarene fra respondenterne af en spørgeskemaundersøgelse for beboere i landområderne. Herefter foretages to interviews med fagpersoner, for at undersøge fagpersonernes erfaringer med holdninger og adfærd hos forbrugere, som har skiftet- eller ønsker at skifte deres oliefyr.
Informationen fra analyserne og undersøgelsen bruges til at identificere barrierer for udskiftningen af oliefyr i landområderne og erstatte oliefyrerne med vedvarende opvarmningsformer. Når barriererne er identificeret udformes forslag til, hvordan de kan overkommes. Forslagene, samt den indsamlede viden, kan bruges til at fremme udskiftningen af oliefyr som opvarmningsform i landområderne og erstatte dem med opvarmning, fra vedvarende opvarmningsformer.
SpecialisationSustainable Energy Planning and Management
LanguageDanish
Publication date4 May 2015
Number of pages79
External collaboratorRamboll Foundation
Nadeem Niwaz ndn@ramboll.dk
Other

Images

WP_20150430_10_58_49_Pro.jpg
Frontpage image
WP_20150430_11_04_06_Pro.jpg
Frontpage image
ID: 210183341