Loland rehabilitation center: Loland Behandlingssenter

Student thesis: Master thesis (including HD thesis)

  • Eivind Endresen
4. term, Architecture, Master (Master Programme)
The project is focusing on how the design of the building can affect the patient need. Studies shows that patient with view to nature from their private room have a positive effect on their treatment. It has been priority to arrange the building to give all the patients private room view. The building are built for 20 patient and the number of people in a group is an issue. Studies show that there should not be more than 7 people in a group. If it becomes more than 7 people in a group, they will divide in to subtheme. The building is therefore devided in to three different living areas for the patient. There is an open structure that takes part in the design
LanguageNorwegian
Publication date2009
Number of pages79
Publishing institutionAalborg Universitet
ID: 17643067