POP. Bubble Maker: The Future of Sparkling Wine
Student thesis: Master thesis (including HD thesis)
- Lykke Rosenkilde Petersen
- Stine Rønberg
- Lucia Natalia Villaverde Puchcariov
4. term, Industrial Design, Master (Master Programme)
De globale klimaforandringer betyder at mange traditionelle vinregioner står overfor altødelæggende varme og tørke, dette tvinger vinproduktionen til at søge længere mod nord til lande med køligere klimaer. Mens fremtiden inden for vinproduktion i nordlige lande ser lovende ud, så er ‘koldklima vine’ begyndt at få stor opmærksomhed. Nordligt beliggende lande har en anden fordel; druer med en perfekt balance mellem syre og sødme der er ideelle til mousserende vin. Desværre er produktion af mousserende vin besværlig og meget af udstyret egner sig kun til masseproduktion i stor skala. Mindre vingårde må ofte ty til hjemmelavede løsninger, hvilket kan påvirke kvaliteten af vinen negativt. Mange vingårde er afhængige af turister for at øge deres profit, men her bliver de nødt til at gemme de hjemmelavede løsninger væk, da de ikke ser professionelle ud.
Resultatet af dette kandidatspeciale er pop. bubble maker; et professionelt udstyr der kombinere processerne relateret til de sidste fire trin i mousserende vin produktion; frysning af flaskehals, degorgering, udjævning og sødning. Sammenlignet med at bruge hjemmelavede løsninger, får vinmageren en større faglig stolthed, både når vinen fremstilles alene og når det sker i samarbejde med turister. Eftersom alle processerne er placeret tæt på hinanden, kan vinmageren bruge sin tid mest effektivt og gør det nemmere at fremstille mousserende vin. Produktet ændre den måde hvorpå vingårde og vinerier interagerer med turister, ved at gøre det muligt for dem at skræddersy deres egen vin. Det følgende præsenterer produktudviklingen fra den første tår dejlig dansk vin, til et færdigt produkt forslag og en forretningsplan.
God fornøjelse!
Resultatet af dette kandidatspeciale er pop. bubble maker; et professionelt udstyr der kombinere processerne relateret til de sidste fire trin i mousserende vin produktion; frysning af flaskehals, degorgering, udjævning og sødning. Sammenlignet med at bruge hjemmelavede løsninger, får vinmageren en større faglig stolthed, både når vinen fremstilles alene og når det sker i samarbejde med turister. Eftersom alle processerne er placeret tæt på hinanden, kan vinmageren bruge sin tid mest effektivt og gør det nemmere at fremstille mousserende vin. Produktet ændre den måde hvorpå vingårde og vinerier interagerer med turister, ved at gøre det muligt for dem at skræddersy deres egen vin. Det følgende præsenterer produktudviklingen fra den første tår dejlig dansk vin, til et færdigt produkt forslag og en forretningsplan.
God fornøjelse!
Language | English |
---|---|
Publication date | 3 Jun 2020 |
Number of pages | 129 |
External collaborator | Guldbæk no name vbn@aub.aau.dk Other Heden no name vbn@aub.aau.dk Other |