Hospice Ivershave: Hospice and daylight in Denmark

Student thesis: Master thesis (including HD thesis)

  • Kasper Rasmussen
  • Svend Rasmussen
4. term, Architecture, Master (Master Programme)
This report describes the process which led to the design of a hospice building, located in Silkeborg’s woodland. The report shows how to work through the integrated design process led by the program and vision for the details of an outline. Focus point for construction of the project has been in the comfort and indoor climate, with an emphasis on daylight and views, and its impact on users of the hospice. The project’s vision is based on three types of users, patients, relatives and employees, all to be given priority and have good conditions and facilities. The design is dedicated to provide users with some good and positive experiences, and uses the landscape and architecture to achieve this.
LanguageDanish
Publication date2009
Number of pages239
Publishing institutionAAU, Arkitektur og Design

Images

090524_Med_m_bler_orange2.jpg
Interiør af patientstue
090525_F_llesrummet_2048x1536_sasja_copy.jpg
Køkken/alrummet
K_kkenalrum_fra_atriet_venstre_side_perfekt_copy.jpg
Køkken/alrummet fra gangarealet
090527_Cafeen_fra_vinduet_mod_dagscenter_copy.jpg
Hospicets cafe med, det fælles samlingspunkt gennem dagen
090525_Gang_gennem_atrium_f_rste_position_copy_fors_g_1_Sasja_copy.jpg
Ankomsten til hospice sker gennem en glasgang gennem det frodige atrium med indramning af Silkeborg Langsø i baggrunden
ID: 17636353