Hospice in Ry

Student thesis: Master thesis (including HD thesis)

  • Thi Phung Hung Dao
4. term, Architecture, Master (Master Programme)
This thesis is a proposal for a hospice in Ry that will provide patients with the encouragement
to face the death in a meaningful way. The project’s first focus is the experience
of its users that includes patients, relatives, and staff. Nature should be accessed easily
visually and physically. The amount of daylight and the orientation of the rooms will also
be carefully considered to ensure the patients have the chance to enjoy the daylight sun
and a good view. The quality of each room with details such as the ceiling height, room
area, and proportion are vital elements while designing. The indoor climate will ensure
the best comfort of the users.
The architecture will try to create interventions to persuade people to be social and and
become more active. For example it will attract patients to take a walk in the garden by
designing a sensory garden with several seats in it, applying big glass windows on the
side facing to the nature, and consider floor material which is non-slip and friendly for
people with walking difficulty.
Sustainability on many aspects are taken into consideration by choosing sustainable materials
and designing an effective energy building. Painting on the walls is avoided. Strategies
which supports to reduce the energy consumption are applied such as passive solar
heat, passive cooling strategy, or providing enough daylight during day time. The building
elements like windows and the size of rooms are managed to have similar measurements
as much as possible to reduce time, cost and labour of production.
LanguageEnglish
Publication date17 May 2019
Number of pages152
ID: 303797271