Aalborg University Mediatheque

Student thesis: Master thesis (including HD thesis)

  • Niklas Skovholm Petersen
  • Henrik Leander Evers
  • Jakob Pabst Skov
4. term, Architecture, Master (Master Programme)
This rapport describes the design process of a new library
for Aalborg University, placed in the east part of
Aalborg at the university campus. The project aims to
create a design proposal for the future library suitable
for many generations to come, therefore an analysis
of the future libraries is conducted, as well as studies
of present and past libraries. The design process have
made use of computer added design in combination
with rapid prototyping technologies to create physical
models.
As the project develops, different aspects of spatial
organisation are investigated, resulting in the term
‘landscape’ which is further developed into the project
concept.
LanguageEnglish
Publication date1 Dec 2011
Number of pages168

Images

Inside01.jpg
View from the browsing area
outside01_fin.jpg
View across the lake
ID: 52659019