Woodland House of Recomposition

Studenteropgave: Speciale

  • Nikolaj Slumstrup Petersen
  • Anna Sophie Bresson
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
In this master thesis, by Anna Sophie Bresson & Nikolaj Slumstrup Petersen, a sustainable building for a new way of interment have been created. With the title Woodland House of Recomposition, a house for decomposition of dead bodies as well as for ceremonies, mourning, and memorial have been designed. The house is located in the forest of Woodland Cemetery in the outskirt of Stockholm - the country with the largest group of secular people. In this historical setting, the Woodland House of Recomposition offers a new way of parting with our deceased in an architecture that gently balance its controversial and traditional elements. Additionally with designing the first building of this kind - offering decomposition as an alternative to cremation and burial - the goal has been to prove that this way of interment in fact is sustainable in comparison with the common, environmentally harmful ways of disposal of our dead. This has been proven through a Life Cycle Assessment of the decomposition process conducted in this master thesis. The Woodland House of Recomposition is holistic in its design concerning the three major focal point of the thesis: Sustainability, Designing for Death, and Decomposition. Thereby, the result of this thesis is a sustainable building that houses a sustainable interment as well as rooms for dealing with death - rooms such as the Chapels, the Mourning Hall, the Memorial garden, and the Life Room. In this thesis, both the architecture, the construction, the indoor climate, the decomposition process, the ceremony, and the rituals have been designed to merge into this new building: the Woodland House of Recomposition.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato23 maj 2018
Antal sider184
ID: 279637361