Women of Color: in Perspective

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Fatema Mohammad Hassan
  • Aysha Irgens Saleh
4. semester, Teknoantropologi, Kandidat (Kandidatuddannelse)
I en tid, hvor social retfærdighed og vågenhed er mere relevant end nogensinde, havde vi til formål at bidrage til den forskning, der blev udført på dette felt. Især med hensyn til sociale teknologier og kvinder af farve. Vi søgte at besvare spørgsmålet om, hvad forholdet er mellem kvinder af farve og den digitale sfære, og hvordan de bruger sociale teknologier til at engagere sig, bidrage til og etablere samfund?
For at gøre dette har vi interviewet syv kvindelige iværksættere af farver, som er bosiddende i Danmark. Ved at bruge koncepter fra store feministiske og retfærdige lærde har vi trukket på forestillingerne om intersektionalitet som præsenteret af Kimberlé Crenshaw, Paulo Freires begreber om kritisk etnografi og empowerment processen, som den er beskrevet af Naila Kabeer. Disse har givet os de metodologiske værktøjer såvel som teoretiske rammer til behandling af vores data.
Afslutningsvis fandt vi et mønster af empowerment hos kvinderne, da det så ud til at være en fremgang, som disse kvinder måtte gennemgå for at mobilisere; dette går gennem internalisering - disempowerment - mobilisering - empowerment.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato2020
Antal sider25
ID: 333589687