Vores fremtidige flow maskiner - transformationen af Glostrup Station

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Marianne Vinum
4. semester, Urbant Design (cand.polyt)., Kandidat (Kandidatuddannelse)
I forhold til mobilitet, er stationerne illustreret som vores midlertidige legepladser. Stationer er designet og etableret med deres fornemmeste opgave i fokus, netop at være sært for både bevægelse, forbindelser og retningsbestemmelse.
Hvor end, den hurtige acceleration i vores samfund, både med hensyn til teknologi og mobilitet, har påvirket stationens evne til at indeholde og tilbyde af gode og struktureret forbindelser. Derfor søger projektet at undersøge accelerationen i samfundet, og hvordan dette afspejles i menneskelige interaktioner, deres udførte præstationer og bevægelse inden for de midlertidige rum af stationer, hertil stations knudepunkter.
Det aktuelle projekt er dermed koncentreret rundt debatten der omhandler, stationers 'evne til at opretholde deres fornemste kvalitet distribuere bevægelser, både interne og eksterne’. Baseret på denne status quo, blev de tre hoved termer inddraget, wayfinding, forbindelser og sammenhold i byen. Disse parameters bruges for søjler til at hæve det fulde potentiale af stationer. Givet det faktum, at stationerne er lavet for mennesker, som samfundet (identitet, følelse af sted, aktiviteter), er det præsenteret design adresseret med henblik på at indeholde og tilbyde ordentlige forhold til et socialt miljø. Her anerkendes vigtigheden i at skabe disse sociale miljøer. Med afsæt i dette er faktorer som indsamling steder, nye oplevelser og interaktioner præsenteret. Ved at omdanne Glostrup Station, vil designløsningen tilbyde en komplet opskrift på at designe for menneskestrømme.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato9 nov. 2016
Antal sider148
ID: 242614778