Universitarium

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Mette Friis
  • Laura Klitgaard
  • Lisa Sørensen
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Aalborg Universitets svar på et science center, Universitarium, tiltrækker hver sommer besøgende, der alle kommer for at opleve naturvidenskabelige emner blive forklaret på en sjov og spændende måde. Bag sloganet ”Science that changes your world” ligger Universitariums ånd, som har til formål at vise, hvordan videnskaben påvirker vores hverdag.

På nuværende tidspunkt har Universitarium til huse i Utzon Centret på Aalborg Havnefront, men har et ønske om på sigt at få deres egen bygning. Netop dette ønske tager projektet her afsæt i, og der er udarbejdet et designforslag, som bygger på Universitariums reelle krav og ønsker til en kommende bygning.

Designforslaget til det nye Universitarium placeres på grunden for det nyligt lukkede Tivoli Karoline-lund. Med udgangspunkt i en placering midt mellem havnefront og kommende bypark er der skabt en opsigtsvækkende bygning, som i sit udtryk fremhæver Universitariums stil og som bidrager til den kulturprægede kontekst.

I udformningen er der lagt vægt på at skabe en tektonisk løsning, hvor bygningsstrukturen bidrager til det arkitektoniske udtryk, og hvor en synlighed i konstruktionen er med til at fremhæve tektonikken.
SprogDansk
Udgivelsesdato2011
Antal sider165

Billeder

image01.jpg
image02.jpg
image03.jpg
image04.jpg
ID: 52650504