• Eivindur Egholm Vørmadal
4. semester, Byggeledelse og bygningsinformatik, kandidat (Kandidatuddannelse)
I byggeindustrien er der et konstant krav om bedre kvalitet af bygninger, samtidig som kompleksiteten vokser. Disse faktorer lægger pres på entreprenører at forbedre deres metoder og processer. Dette gør, at virksomhederne ender med at bruge teknologi, og bliver derved mere digitaliseret. En stor del af digitalisering i byggerier er BIM, som giver industrien muligheden for at bruge data i byggerier smartere og mere effektivt. En udvidelse af BIM er 4D og 5D, som tilføjer tid og pris.
Denne forskning undersøger muligheden for at implementere 4D/5D i en Færøsk virksomhed. Hovedudfordringen er, at virksomheden ikke har nok arbejdskraft til at implementere standard 4D/5D løsninger som med Bexel Manager, Vico Office og Navisworks. Derfor vil denne forskning designe en applikation, der gør brug af programmer, virksomheden allerede bruger.
Designet er en enkeltstående applikation, som kan lave en Sigma skabelon fra en IFC-fil og lave en MS Project skabelon fra Sigma-filen og en IFC-fil. Applikationen har også funktionen til at opdatere Sigma- og MS Project-filerne, hvis IFC-filen ændres. Indbygget i applikationen er også en IFC-viewer, hvor brugeren kan loade MS Project-filen og IFC-filen for at se en 4D simulering af bygningen.
SprogDansk
Udgivelsesdato12 jan. 2023
Antal sider45
Ekstern samarbejdspartnerArtiCon
Einar Johannesen einar@articon.fo
Anden
ID: 510007239