Symphony - et selvregulerende kogeområde designet til fremtiden
Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)
- Katrine Møgelmose
- Torben Jørgensen
- Anne Østergaard
4. semester, Industrielt Design, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt har taget udgangspunkt i en konkurrence om design af fremtidens Miele-produkt med fokus på et produkt til køkkenet. Research på fremtidstendenser har resulteret i en retning, hvor produktet tilbyder enkle løsninger i stedet for at
give brugeren utallige valg at tage stilling til under madlavningen. Derudover har fokus været på at ændre oplevelsen af hårde hvidevarer i køkkenet og at øge nydelsen ved at lave mad sammen.
Det endelige produktforslag, Symphony, er et kogeområde, hvor emhætte og induktionsplade kommunikerer trådløst og emhætten tilpasser sig brugen af induktionsområdet, så brugeren ikke skal tænke over indstilling af emhætten. Emhættens
front åbner sig i en bølgebevægelse afhængig af hvor meget sug, der er behov for. Induktionsområdet er opdelt i tre zoner, der hver har en fast temperatur, så interaktionen med kogeområdet foregår på en ny måde, hvor brugeren flytter gryden til den
ønskede temperatur i stedet for at skulle skrue op og ned og dermed har færre valg, der skal tages. Kogeområdet er desuden forlænget for at gøre plads til social madlavning uden gener.
Med Symphony kan brugeren fokusere på det sjove ved madlavningen uden at skulle tænke på at betjene emhætten.
give brugeren utallige valg at tage stilling til under madlavningen. Derudover har fokus været på at ændre oplevelsen af hårde hvidevarer i køkkenet og at øge nydelsen ved at lave mad sammen.
Det endelige produktforslag, Symphony, er et kogeområde, hvor emhætte og induktionsplade kommunikerer trådløst og emhætten tilpasser sig brugen af induktionsområdet, så brugeren ikke skal tænke over indstilling af emhætten. Emhættens
front åbner sig i en bølgebevægelse afhængig af hvor meget sug, der er behov for. Induktionsområdet er opdelt i tre zoner, der hver har en fast temperatur, så interaktionen med kogeområdet foregår på en ny måde, hvor brugeren flytter gryden til den
ønskede temperatur i stedet for at skulle skrue op og ned og dermed har færre valg, der skal tages. Kogeområdet er desuden forlænget for at gøre plads til social madlavning uden gener.
Med Symphony kan brugeren fokusere på det sjove ved madlavningen uden at skulle tænke på at betjene emhætten.
Sprog | Engelsk |
---|---|
Udgivelsesdato | 25 maj 2016 |
Ekstern samarbejdspartner | Miele Danmark Marketingdirektør Asger Bache Jensen asger.bache.jensen@miele.dk Aftager |
Emneord | emhætte, køkken, fremtiden, kogeområde, selvregulerende |
---|