Svinkløv Badehotel 2.0

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Jesper Dybdal Søndergaard
  • Piotr Stanislaw Zbierajewski
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
“Svinkløv Badehotel 2.0” er en kandidatafhandling skrevet på Aalborg universitet. Denne opgave er en opfølgning på den brand som hærgede Svinkløv badehotel i efteråret 2016. Opgaven er et forslag til hvordan et nyt Svinkløv badehotel kunne være udformet, men med særlig fokus på naturlig ventilation samt bæredygtighed.

Denne opgave er udarbejdet på bagrung af Problem Baseret Læring samt den Integreret Designproces, som er udarbejdet på Aalborg universitet. Research er lavet på baggrund af pragmatisme og fænomenologi undersøgelser.

Det ikoniske Badehotel som stammer tilbage fra starten af det 20. århundrede har en lang og rig historie. Mange danskere har et tilhørsforhold til det gamle hotel. Enten fordi de har været gæster der eller er kommet der for spise den fantastiske mad eller bare nyde naturen. På denne baggrund forsøger dette forslag at finde frem til de værdier som det gamle hotel havde og viderebringe dem i et nyt og forbedret forslag.
Tilgangen til den naturlige ventilation er blevet et af omdrejnings punkterne for dette projekt, som er et modsvar til den tilgang der bliver brugt i moderne arkitektur, hvor det ofte er mekanisk ventilation som benyttes og derved gør ventilationsstrategien mindre vigtig. Denne kandidat afhandling undersøger et unik ventilationssystem til at ventilere bygningen. Bygningen vil kun være åben for gæster i sommermånederne. .

Denne afhandling repræsentere et forslag til hvordan et nyt hotel kunne se ud, naturlig ventilation, strategi samt bæredygtige simulationsresultater baserede på Bygnings reglementet (BR15). Desuden indeholder afhandlingen design processen bag forslaget samt refleksion og konklusion over det samlede projekt.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato18 maj 2017
Antal sider180
ID: 257761843