Strandbakkehuset - Børnehospice

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Annette Rahbek Lyng
  • Ida Marie Hørby Nielsen
  • Marie Louise Stege
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Børnehospice blev introduceret i Danmark i 2015 ved åbningen af Lukashuset i København. I 2018 blev det besluttet at dette skulle også være tilfældet i Jylland og det blev da planlagt at der skulle være et børnehospice ved Rønde på Djursland i forbindelse med det eksisterende Hospice Djursland. Dette børnehospice skal hedde Strandbakkehuset.

Målet med dette projekt er at designe et hospice for børn og unge. Projektet bestræber sig efter at skabe rum der er designet me fokus på at lindre sygdommen for patienten og optimere livskvaliteten for hele familien.

Designet af Strandbakkehuset tager udgangspunkt i teorien omkring helende- og palliativ arkitektur med en bæredygtig tilgang baseret på DGNB certificering. Dette bliver frembragt i forbindelse med faktisk viden uddraget fra relevante case-studier og bløde værdier fra en erfaren familie. Med disse design-kriterier og en integreret design process af teknikalitet vil bygningen opfylde energi-behovet for bygningsrelegmentet 2020 og sætte rammen for et velfungerende, hjemmelig og familie-minded børnehospice.

SprogEngelsk
Udgivelsesdato23 maj 2019
Antal sider135
ID: 304060507