Social- og Sundhedsskolen Svendborg

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Dorte Andersen
  • Tina Westergaard
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt søger at skabe en Social- og Sundhedsskole i Svendborg, som opfylder bygningsklasse
2020 og med brug af solceller opnår nulenergi. Den nye skole skal være en del af Campus Sydfyn,
som består af allerede eksisterende uddannelsesinstitutioner og idrætsfaciliteter. Arkitektonisk
fremstår Social- og Sundhedsskolen som to bygningsvolumener i tegl, som er bundet sammen af en
glasbygning. Ved ankomst til skolen bevæger man sig direkte ind i bygningens hjerte, der er et område
hvor folk mødes, og bevæger sig videre ud i bygningen. Funktionerne er opdelt i de to volumener,
hvor der i det ene er lokaler og zoner designet til brug i undervisningssammenhænge. I det andet
volumen er der fælles funktioner, som elevzone og bibliotek, og de ansattes faciliteter befi nder sig
ovenpå. I bygningens organisering, kommer det til udtryk at skolen danner grundlag for traditionel
klasseundervisning og projektarbejde. Der har derfor igennem hele projekt været fokus på at skabe
en skolebygning, med et godt undervisningsmiljø, som omfatter et godt indeklima i de forskellige arbejdsmiljøer.
I designet af projektet vil kriterier og designprincipper for bæredygtigt bygningsdesign
og godt indeklima blive brugt gennem en integreret designproces, hvor der arbejdes parallelt med
æstetiske og tekniske kvaliteter der skaber en helhed for projektet.
SprogDansk
Udgivelsesdato23 maj 2012
Antal sider205

Billeder

Ankomst_CMYK.jpg
Ankomstområde
Klasselokale_CMYK.jpg
Klasselokale
ID: 63230084