Simulering af Netværkstilpasset Markedskontrolenhed i et Smart Grid Scenarie

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Thomas le Fevre Kristensen
  • Jacob Theilgaard Madsen
Fremkomsten af smart grid kræver en systematisk tilgang til at verificere visse scenarier. Vi ønsker at lave en simulerings ramme hvor effekten af et uperfekt netværk kan ses på ydelsen af en kontrol algoritme. Vi vil forsøge at forbedre ydelsen ved at tage netværks forhold i betragtning.
I denne rapport definerer vi et scenarie for smart grid hvori en general arkitektur for kommunikationen, kontrollen og strøm distribueringen er defineret. Derefter beskriver vi kontrol algoritmen som vil blive brugt i det definerede scenarie. Denne kontrol algoritme er en markeds kontroller som forsøger at regulere strøm forbruget i timer hvor det er højt, ved at opbevare termisk energi i køleskabe når der er lav efterspørgsel på strøm, og bruge denne opbevarede energi når der er høj efterspørgsel på strøm. En ydelsesevne kvantificering er blevet defineret, og denne viser indflydelsen a et ikke perfekt netværk.
For at forbedre ydelsen af kontrol algoritmen to metoder er blevet undersøgt, en hvor kontrol parameteren er skaleret i forhold til pakketabet, og en hvor kontrol beskeden er sendt flere gange. Den første metode viser at ydelsen kan forbedres sammenlignet med ikke at adaptere kontrol algoritmen. Den anden metode viser at der er forbedring af kontrollen ved at transmitere kontrol beskeden flere gange, men brugen af mismatch probability giver ikke mening i dette scenarie. Den første metode er meget specific for det valgte scenarie, mens den anden metode er mere generel.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato6 jun. 2013
Antal sider49

Billeder

frontpage_final.pdf
Front page for the report
ID: 77279270