• Kasper Horslev Ravnkilde
  • Alexander Flyvholm Povlsen
4. semester, Produkt- og Designpsykologi, Kandidat (Kandidatuddannelse)
I denne undersøgelse blev fænomenet ord-emoji-substitution undersøgt med det formål at bestemme, om common models of reading ville kunne rumme ord-emoji-substitution. Til det formål blev det udforsket, hvis emoji var underlagt preview benefit, det samme som ord, og hvis andre positionafhængige artefakter kunne findes. Desuden vil resultaterne blive sammenlignet og diskuteret i samspil med tidligere undersøgelser vedrørende samme emne.
I den henseende blev de to tidligere undersøgelser gennemgået og to eksperimentelle paradigmer blev konstrueret. Det første paradigme var en gentagelse af et paradigme fra en af ​​de tidligere studier med det formål at reproducere resultaterne. Dette paradigme blev oprettet for at fastslå comprension time for parrede enkeltord og emoji. Det andet paradigme var et læseparadigme, hvori korte sætninger med ord-emoji-substitution blev læst, og spørgsmål om sætningerne blev besvaret bagefter. Dette paradigme tjente formålet at bestemme positionelle artefakter og konstatere, om emoji var præget af preview benefit.
Resultaterne fra denne og tidligere undersøgelser viser, at emoji kun synes at påvirke comprehension time, hvor enkelt emoji forstås hurtigere end ord og ellers synes at udtrykke de samme tendenser som ord når det kommer til læsningshastighed, backtracking, fixeringstid og preview benefit.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato6 jun. 2019
Antal sider136
ID: 305181228