• Peter Gade
4. semester, Bygningsinformatik (cand.tech.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette er et kandidat speciale, som er et produkt af det sidste semester på uddannelsen Cand. Scient. Techn. i Bygningsinformatik fra Aalborg Universitet. Den er lavet for at skabe et fundament for virksomheder til at forbedre deres praksis, med procesbaseret vidensdeling. Hovedmålet med specialet hvordan man gør interne processer hos rådgivningsvirksomheder forståelige for de ansatte, og hvordan det gør det muligt at bruge processer som basis for vidensdeling, analyse og forbedring. Specialet fokuserer på at analyserer virksomhedens og dets ansattes behov for et nyt IT system, der understøtter nuværende praksis. Det nye system vil blive udtrykt som en funktionel model, hvor en liste af mulige eksisterende løsninger bliver præsenteret til at forbedre virksomhedens totale kvalitet.
Konteksten er hovedsaligt baseret på samarbejdet med arkitekt virksomheden C.F. Møller (CFM). En aftale er lavet imellem CFM og forfatteren, som har skabt et fundament for gensidig gevinst af viden inden for specialets område. Kandidatspecialet står for interne undersøgelser, som er en del af chefen for kvalitet Lars Christiansens arbejde. Grundet hans ny udnævnelsen som chef for kvalitet for CFM, vil undersøgelserne skabe indsigt i hvordan niveauet af kvalitet bliver udført inden for virksomheden, og hvordan det er relateret til nuværende arbejdspraksis. På grund af dette, vil undersøgelsen blive brugt i fremtidigt arbejde med at forbedre kvaliteten hos CFM. Udover den danske case, vil specialet også sammenligne data fra den Thailand baseret arkitektvirksomhed, Whitespace. Dataene vil bidrage som en international kontekst af problemstillinger og måder på at gøre kandidat specialets udfald internationalt bæredygtigt.
Resultatet af dette bliver et kandidat speciale, der både vil give indsigt i eksisterende processer hos CFM og Whitespace, og give et forslag til hvordan man kan forbedre interne processer, baseret på vidensdelings fundament i et Groupware baseret miljø.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato10 jan. 2012
Antal sider147
Ekstern samarbejdspartnerC.F. Møller
Kvalitetschef Lars Christiansen lch@cfmoller.com
Informantgruppe
ID: 72459857