• Amin Morad Amin
4. semester, Medialogi, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Incitamentet og formålet med dette speciale var at identificere årsager og sammenhænge for metoder til at fremme mindeværdige og effektfulde oplevelser i videospil. Dette var specielt ønsket i forhold til at vejlede spillernes tankegang til at fortolke og forstå indholdet på en bestemt måde.
Den primære metode til at undersøge dette blev udført ved brugen af color grading for at påvirke fortolkningen og opbygning af en emergent narrativ som en historiefortælling form i forhold til environmental storytelling. Et forsøg blev således udført med 44 deltagere opdelt i henholdsvis en kontrolgruppe og en forsøgsgruppe. Her blev deltagernes følelser relativt til oplevelsen opmålt gennem 3 forskellige selvevalueringsmetoder, udeover den skriftlig fortolkning.
De analyseret data blev sammenlignet mellem grupperne og også i forhold til deres fortolkninger. Dette afsløret en væsentlig forskel for at deltagerne var påvirket, og dermed at det havde ligeledes påvirket deres evne til at konstruere en emergent narrativ.
Men for en mere konkret svar til den endelige problemformulering, bør yderligere undersøgelser anvendes på forskellige arketyper, metoder og stilarter af color grading i forhold til emergent narrativ og environmental storytelling i videospil.
SpecialiseringsretningSpil
SprogEngelsk
Udgivelsesdato25 maj 2016
Antal sider154
ID: 234084611