Ny Velkomstbygning - Spøttrup Borg: En djærv pavillon

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

ma4-ark7_Titelgrafik.jpg
  • Brian Klejn-Christensen
  • Christian Brander Kjær
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Vi befinder os på Salling, hvor Spøttrup Borgmuseum og Slots- og Ejendomsstyrelsen, efter flere års arbejde, har fået rejst økonomien til etable-ringen af en ny velkomstbygning til borgen. Dette projekt bygger på det konkurrenceoplæg, der udkom i forbindelse med konkurrencen i foråret og sommeren 2009 og som kan ses på cd’en. Med sine tykke rødstensmure, dobbelte voldgravanlæg, skydeskår og med de store volde ligger Spøttrup borg og emmer af middelalder og renæssance. Med sine mange aktiviteter og levendegørelser er der på stedet rig mulighed for at leve sig ind i historien og således danne sig et billede af livet på dette sted for op mod 500 år siden. Ved etableringen af velkomstbygningen samles funktioner i samme bygning, og dermed er det muligt at starte fortællingen allerede ved ankomsten til området. Bygningen indeholder kontorfaciliteter for de ansatte samt et stort multirum, hvori fortællingen kan begynde. Det er meget vigtigt for bygherren, at det visuelle udtryk af bygningen ikke kæmper med borgen om opmærksomheden. Borgen er det vigtigste element i fortællingen, men den skal suppleres af velkomstbygningen. Der arbejdes med stedet og i den historiske kontekst for at skabe et stykke ny arkitektur af høj kvalitet.
SprogDansk
Udgivelsesdato2010
Antal sider200
Udgivende institutionAalborg Universitet, Arkitektur og Design

Billeder

ma4-ark7_billede.jpg
ID: 19018189