Neurorehabiliteringscenter Brønderslev

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Pernille Søgaard Sørensen
  • Kristina Lisbeth Nielsen
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt er et afgangsprojekt fra ’Arkitektur, Design og Media teknologi’ ved Aalborg Universitet der tager afsæt i at skabe et nyt Neurorehabiliterings Center i Brønderslev.
Udgangspunktet for projektet er en akutel debat om fremtiden for et nyt Neurorehabiliterings Center i Brønderslev. Region Nordjylland har besluttet at neurorehabiliteringen i regionen skal samles i et center, placeringen af dette center er på nuværende tidspunkt udvis, men Brønderslev har været et omdrejningspunkt i debatten. Projektet tager udgangspunkt i at et nyt neurorehabiliterings center placeres i Brønderslev.
Visionen for projektet er at skab en bygning der giver lige adgang for alle, således at patienterne får en oplevelse af at bygningen skabt til dem og giver dem frihed. Bygningen er delt ind i to overordnet områder; den perspektiverende og den selvfordybende. Dette er gjort for at give patienten mulighed at være perspektiverende overfor den nye situation og problemstillinger der føler med, samtidig er der brug for fordybelse når den fysiske rehabilitering finder sted.
Projekt er udarbejde i forhold til teorierne og potentialerne i ’Helende Arkitektur’ samt en forståelse af begrebet bæredygtighed og tilgængelighed. Det danner en overordnet form der er orienteret i forhold til solen samt de grønne omgivelser.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato25 jun. 2015
Antal sider133
ID: 213835132