Multihuset Pulsen: Lavenergi 2015 / Zero-Energi

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Anders Skagen
  • Jacob Nørgaard Olsen
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette er et afsluttende kandidatprojekt på 10. semester, Arkitektur & Design, med speciale i Arkitektur.
Projektet tager udgangspunkt i konkurrenceprojektet “Multihuset Pulsen“, hvor et nyt bæredygtigt multihus i Balling, Skive Kommune, skal danne foregangseksempel for fremtidige multihuse.
Huset er et aktivitets-, kultur-, idræts- og sundhedscenter, og sammen med en ny helhedsplan for området danner det ramme om sundhed og aktivitet for brugere i alle aldre.
SprogDansk
Udgivelsesdato31 maj 2011
Antal sider121

Billeder

Hovedvinkel_1.0.jpg
Multihuset Pulsen skaber rammerne omkring et urbant område, der forbinder byens borgere i et fælles og aktivt miljø. Området vil være en aktiv puls for Balling, genereret i et urbant møde der samler unge, voksne og ældre.

Visualiseringen viser den vestlige facade ud mod fællesmijøet. Bygningskroppen er brudt op mellem sundhedscenteret og idrætscenteret, hvor aluminiumsbeklædningen fremhæver åbningen i bygningen ind mod gårdrummet. Mødet mellem Multihuset og hallen definerer midtpunktet i bygningen, hvor cafeen og foyeren er placeret ud mod terrasen i solhjørnet.
Materialerne på facaderne definerer klart de forskellige flader, og fremhæver bygningens klare form.
G_rdmilj_1.jpg
Multihusets bygningsvolumer danner et centralt placeret gårdmiljø, der trækker lys og og luft ind i bygningen. Gårdområdet er forbeholdt wellness afdelingen, hvor der er anlagt et udendørs svømmebassin og termisk bad.

De vertikale trælameller i glasgangen fungere som en semitransparent facade mellem gangen og gårdmiljøet, og danner derved en afskærmning mellem badegæsterne og de forbigående i gangarealet. Udover at være et æstetisk element, som spiller sammen med trælamellerne i modstående facade, generer lamellerne skygge for solen for at undgå overophedning på varme sommerdage.
ID: 52686118