MonitMe: Tillidsfuld monitorering af gravid og baby

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Trine Hald Holmsgaard
  • Sofie Holdensgaard
4. semester, Industrielt Design, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette kandidatprojekt fokuserer på at lave et produkt til monitorering af gravide, både til hjemmemonitorering, monitorering på klinik og monitorering under fødsel. Der er mange grunde til, at en kvinde kan have brug for hjemmemonitorering og monitorering ved fødsel, men alle kvinder i Danmark tilbydes scanninger løbende i graviditeten.
Specialet er udviklet med virksomheden CentaFlow som samarbejdspartner, som har leveret udgangspunktet for produktets teknologi samt sparring. Specialets yderligere fokus har været at implementere disse teknologier i et produkt, som har brugeren i fokus. Rapporten viser et produkt forslag til et monitoreringsdevice, som kan rumme alle tre ovennævnte scenarier, samtidig med at give data af høj kvalitet foruden at være intuitiv i brug og behagelig at bære.
Produktet bliver påsat maven med engangsplastre og måler blodgennemstrømning vha. mikrofoner, samt hjerterytme og livmoderaktivitet med elektroder. Disse sensorer kan fortælle om barnets helbred, og om det vokser som det skal.
For at opnå et brugervenligt og intuitivt produkt er der gennemført utallige tests og lavet mange forskellige prototyper. Desuden er der blevet rådført med både professionelle jordemødre og gravide kvinder undervejs.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato3 jun. 2020
Antal sider124
Ekstern samarbejdspartnerCentaFlow
Henrik Zimmermann hzi@centaflow.com
Anden
ID: 333473755