MobilGIS: Moderne webstandarder som platform for offentlig forvaltning

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Peter Bjørn Alsing
  • Morten Heering Fredskild
4. semester, Landinspektørvindeskab (cand.geom.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
I nærværende opgave er der bliver arbejdet med udviklingen af en platformsuafhængig proof-of-concept mobil applikation, der kan benyttes som værktøj til registrering og håndtering af offentlig data. Som case studie benyttes den igangværende opdatering og ajourføring af de danske paragraf-3 områder. Implementering af projektapplikationen er primært foretaget vha. Open Source løsninger heriblandt Sencha Touch, PostGIS, GeoServer og Google Maps API.
Den udviklede webapplikation giver brugeren mulighed for at indrapportere nye paragraf-3 områder til en rumlig database, vha. en simpel touch brugergrænseflade.
Brugeren har derudover bl.a. også mulighed for at foretage forskellige rumlige kald/analyser, få vist eksisterende data som overlays i applikationens kort, samt skifte mellem baggrundskort fra div. online korttjenster (Bing,
Google og OpenStreetMap). Det konkluderes, at moderne webstandarder i høj grad kan benyttes til udvikling af brugbare mobile webapplikationer i forbindelse med offentlig digital forvaltning og håndtering af rumlig data.
SprogDansk
Udgivelsesdato7 jun. 2012
Antal sider115
ID: 63614833