• Daniel Højbjerg Kristensen
  • Anne Nørkjær Nielsen
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Formålet med dette afgangsprojekt er at designe en ny etage på tre boligblokke beliggende i Aalborg, med boliger, der henvender sig til ældre over 60 år. I samspil med den ny etage foretages der en energirenovering af de eksisterende bygninger, som er opført i 1960’erne. Projektet behandler dermed udfordringen i at designe en ny etage; en tilbygning, der æstetisk spiller sammen med den eksisterende bygning, og samtidig fungerer ud fra et bæredygtigt, energimæssigt perspektiv.
Ydermere præsenteres der i projektet en idé til et ny byggeri på et frit grundstykke, der ligger i forbindelse med de eksisterende boligblokke.

Udfordringen mht. energirenovering af ældre bygninger er ikke enestående, og dermed kan løsningerne i dette projekt ligge til grund for lignende projekter, især renovering af 1960’er-bygninger. Udfordringen ligger i at foretage de nødvendige indgreb, uden at gå på kompromis med æstetikken.

I projektet er der lagt fokus på udnyttelsen af dagslys. Dette munder ud i en sammenligning af programmer til beregning af dagslysfaktor, som findes i appendiks.
SprogDansk
Udgivelsesdato2012
Antal sider143

Billeder

View_indgang.png
View_ned_gennem_bygninger.png
F_llesrumview.png
facade_perspektiv.jpg
ID: 63257638