Lille Lundergård: Ny SFO afdeling

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Cam-Li Phan
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Projektet omhandler udformningen af en SFO i Hjørring Vestby beliggende på en grund, i udkanten af et villakvarter, omgivet af marker og træer i et åbent landskab. Fokus omkring Fritidsordningen var at danne spændende og trygge rammer for 60 børn med det koncept at skabe landskaber både indvendigt og udvendigt. Bygningen er placeret midt på grunden med orientering mod syd omgivet af klynger af træer, små bakker, landlige dyr og små træhytter programmeret med forskellige aktiviteter. Kassernes funktion gentager sig inde i bygningen, hvor de bidrager med forskelligt indhold, samtidig med, at de imellem sig danner legerum. To store cirkuære rum, spiserummet og eventyrhulen, repræsentere fællesskabet og bryder facaden visuelt. Elementerne tillægger bygningen et legende udtryk i en ellers meget systematisk opbygning. Over bygningen svæver et skulpturelt tag, som indrammer facaden i sektioner der antyder billedet af små hytter. Institutionen er både inde og ude indrettet med små kroge og nicher, der opstår i og imellem placerede elementer og beplantning og primære opholdsrum opdeles og udspringer uden direkte brug af vægge. Resultatet er en SFO som defineres ved hele dets areal, både inde og uderum. Arkitekturen står i sin minimalistiske stil i fin kontrast til naturen omkring og bringer et harmonisk sammenspil mellem bygning og omgivelser. Bebyggelsen skaber en helt ny identitet for stedet, samtidig med at den helt bevidst er lavet til netop dette sted, og ikke kunne passe bedre ind andre steder. Hele arkitekturen er drevet af ideen om et univers for børnene inspireret af naturen og den glæde den bringer i deres hverdag.
SprogDansk
Udgivelsesdato2009
Antal sider151
Udgivende institutionAAU, Arkitektur & Design

Billeder

eventyr_fill_in_copy.jpg
Kig ind i Eventyrhulen, hvor børnene får historie eller hygger sig med en film.
ID: 17637048