Kulturhuset Kanten

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Anne-Sofie Nielsen
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Projektet omhandler designet af et kulturhus beliggende ved Faxe Kalkbrud. Beliggenheden er på kanten af kalkbruddet, med kalkbruddets store landskab på den ene side og byen som ryg på den anden side. Kulturhuset skal medvirke til en større samhørighed mellem kalkbrud og by og integrere kalkbruddet som et positivt element i Faxe by.

Fokus er, at skabe en autentisk oplevelse af kalkbruddet samt at give den besøgende i kulturhuset en oplevelse af kulturhusets forskellige funktioner. Kulturhusets består af tre primære funktioner; et geologisk museum, en biograf samt en café. Gennem projektet fokuseres der på at skabe en samhørig af funktionerne samt at skabe oplevelse af elementerne på tværs af hinanden – således at biografgængeren får glimt af museumsdelen og omvendt.

Forventning, overraskelse, iscenesættelse samt funktionalitet og ansvarligt arkitektonisk design er centrale temaer i projektet. Der er særligt fokus på at generere løsninger, der skaber et godt indeklima. Samtidig skal kulturhuset opfylde kravene til lavenergiklasse 1 efter bygningsreglementet 2010.

Projektet udvikles gennem den integrerede designproces, der sætter fokus på stigende erkendelse og viden. Dette ses i processen af projektet, hvor udvikling sker gennem skitser og modeller samt undersøgelser og studier i forskellige tekniske programmer. Sammen syntetiserer de integrerede løsninger, hvor både arkitektonisk kvalitet og et ansvarligt design sikres.
SprogDansk
Udgivelsesdato28 okt. 2010
Antal sider167

Billeder

Nordvest view_2.jpg
View fra nordvest
Permanent udstilling_2.jpg
ID: 39289660