• Marta Bermejo Escudero
4. semester, Design af Mekaniske Systemer, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt er et udspring fra et tidligere projekt. Derfor er grundelementerne og motivationen for projektet først beskrevet. Efterfølgende er det numeriske system omhandlende vibrationer af det anvendte software, ANSYS, beskrevet. For at reducere beregningstiden, anvendes equivalent radiated power til at estimere støjen.

Efterfølgende udføres benchmark, mesh og retningsvirknings studier. Ydermere, er et materialestudie af emnet inkluderet. Materialestudiet undersøger tre tilfælde af materialekombinationer af emnet: Komplet polycarbonat, blandet aluminium og polycarbonat og komplet aluminium. Dette studie inkluderer modal og harmoniske analyser med Mode Superposition metoden. Studiet afslørede at modellen med komplet polycarbonat emne har den laveste egenfrekvens og en større støj ved en lav frekvens sammenlignet med modellen med komplet aluminium. Det skal dog bemærkes, at resultatet kan være påvirket af den valgte dæmpningsfaktor.

Ydermere er ændringen af materialet undersøgt i forhold til en termisk analyse. Temperaturen falder når emnet er lavet i komplet aluminium. Konklusionen er dog at emnet kan modstå temperaturen uanset om det er lavet i aluminium eller polycarbonat.

Slutligt er der udført et manuelt parametrisk studie. Studiet viser en stærk negative sammenhæng mellem tykkelsen af emnet og den maksimale equivalent radiated power. Yderligere, viser studiet at positionen af det ene af skruetårnene i emnet har en medium positiv sammenhæng med den maksimale temperatur. Hvorfor det er muligt at minimere begge responser med parametrene.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato2 jun. 2022
Antal sider55
Ekstern samarbejdspartnerGrundfos DK AS
Senior Structural Specialist Nielas Winther Laue nilaue@grundfos.com
Praktiksted
Grundfos DK AS
Lead Product Simulation Specialist Lasse Søgaard Ledet lledet@grundfos.com
Praktiksted
ID: 471902010