Industrialisering af byggeriet

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Søren Ditlev Bødker Blond Andersen
  • Matthias Ragnar Ragnarsson
4. semester, Byggeledelse (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Synopsis:

Nærværenden rapport er et afgangsprojekt udarbejdet som afslutning på kandidatuddannelsen Management in the Building Industry – Byggeledelse på Aalborg Universitet.
Afgangsprojektet tager sit afsæt i den tilbagevendende kritik af produktiviteten i byggebranchen sammenlignet med andre brancher som produktionsbranchen.
På baggrund af en rapport udarbejdet af Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) og et pilotprojekt på Aalborg Kaserner udarbejdes en problemformulering som fokuser på industrialisering af byggebranchen gennem modulbaseret byggeri og hvor vidt dette kan være med til at øge produktiviteten samt forbedre kvaliteten og effektiviteten.
I en analysen sammenlignes anvendelsen af anerkendte produktionsfilosofier i forskellige situationer, herigennem hvordan det modulbaserede byggeri vha. af disse produktionsfilosofier kan øge produktiviteten, effektiviteten og kvaliteten i byggeriet, samt hvordan dette kan gavne projekt Grønne Etablissementer.
Afslutningsvis opstilles og præsenteres et bud på det optimale modulbaserede byggeris baggrund af rapportens resultater, og der opstilles en konklusion for, hvor vidt modulbaseret byggeri bidrage positivt til byggebranchen.
SprogDansk
Udgivelsesdato1 jun. 2016
Antal sider91
Ekstern samarbejdspartnerForsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Civilingeniør Henrik Sørensen hensor@mil.dk
Anden
ID: 234539366