Inddragelse af udsatte unge : Et aktionsforskningsprojekt

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Marianne Klixbüll
  • Marie Johnsen
4. semester, Socialt Arbejde, Kandidat (Kandidatuddannelse)
I mediernes dagsorden, på politisk niveau, i forskningen, og i udformningen af lovgivningen ses et voksende fokus på, at udsatte børn og unge skal inddrages og gøres til medspillere i eget liv. Samtidig viser flere undersøgelser, at netop børn og unge ikke i tilstrækkelig grad oplever sig set, hørt, og respekteret i mødet med det sociale system.
Dette speciale handler om, hvad der sker, når en gruppe udsatte unge inddrages i udviklingen af det sociale arbejde. I et aktionsforskningsforløb inviteres de unge til at deltage med deres erfaringer og oplevelser i udviklingen af det kriminalpræventive arbejde i en bydel i København. De unge indgår således i en proces, hvor de skal præsentere deres drømme og håb for, hvordan man kan forbedre de sociale indsatser, overfor en gruppe af socialarbejdere.
I rapporten beskrives og analyseres denne proces med henblik på at opnå større viden om, hvorfor det er så vigtigt at inddrage de unges perspektiver, men også om hvorfor det kan være så vanskeligt at skabe denne inddragelse i det sociale arbejde.
SprogDansk
Udgivelsesdato30 jun. 2012
Antal sider100
Udgivende institutionAalborg Universitet, Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde
ID: 65573403