Hospice Nordsøen: Nordisk hospice Danmark

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Mikkel Nørgaard Pedersen
  • Jonathan Judes
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt omhandler et ømtåleligt emne nemlig døden. Opgaven for denne master afhandling lyder på at skabe nogle fysiske rammer for uhelbredeligt syge mennesker, hvor der er mulighed for at leve sin sidste dage i fred i selskab med sine nærmeste. Motivationen for at skrive dette projekt ligger i at skabe et sted hvor man ikke kommer til at dø en social død før den fysiske. Derfor er det et hovedfokus at skabe nogle omgivelser der kan lede tankerne væk fra den situation den pågældende står i. der er derfor arbejdet med at aktivere sanser på mennesker og derigennem udløse minder.
Det tekniske fokus i rapporten ligger på indeklima og bæredygtighed. Målet er at sikre patienterne velbefindende ved at integrere tekniske løsninger i designet af bygningen. Samtidig er det målet at bygningen skal overholde energirammer i forhold til 2020 kraven.
Projektet er placeret i Tversted plantage som ligge i det nordlige Danmark ud til kysten. Sitet ligger mere specifikt i en åbning i plantagen, hvilket betyder at lokationen er omringet af naturskønne omgivelser. Projektet beskæftiger sig med at afvikle institutionsfølelsen man ofte oplever i sundhedssektoren, som f.eks. hospitalsgangen og patientstuerne. Derfor har det været et mål at arbejde med at skabe et sidste hjem for beboerne. Dette indbefatter tilpasningsdygtighed i patienternes stuer samt muligheden for at påvirke deres omgivelser.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato18 maj 2017
Antal sider169
ID: 257809191