Hospice Ivershave: Hospice og dagslys i Danmark

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Kasper Rasmussen
  • Svend Rasmussen
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Denne rapport beskriver processen som har ført til designet af et hospicebyggeri, placeret i Silkeborgs skovområde. Rapporten viser hvordan arbejdet gennem den integrerede designproces har ledt fra program og vision til detaljering af et løsningsforslag. Fokuspunktet for byggeriet i projektet, har været inden for komfort og indeklima, med fokus på dagslys og udsigt, og dets effekt på brugerne af hospicet. Projektets vision tager udgangspunkt i de tre typer af brugere, patienter, pårørende og de ansatte, som alle skal prioriteres højt, og have gode forhold og faciliteter. I Designet er der arbejdet på at give brugerne nogle gode og positive oplevelser, og bruger naturen og arkitekturen til at opnå dette.
SprogDansk
Udgivelsesdato2009
Antal sider239
Udgivende institutionAAU, Arkitektur og Design

Billeder

090524_Med_m_bler_orange2.jpg
Interiør af patientstue
090525_F_llesrummet_2048x1536_sasja_copy.jpg
Køkken/alrummet
K_kkenalrum_fra_atriet_venstre_side_perfekt_copy.jpg
Køkken/alrummet fra gangarealet
090527_Cafeen_fra_vinduet_mod_dagscenter_copy.jpg
Hospicets cafe med, det fælles samlingspunkt gennem dagen
090525_Gang_gennem_atrium_f_rste_position_copy_fors_g_1_Sasja_copy.jpg
Ankomsten til hospice sker gennem en glasgang gennem det frodige atrium med indramning af Silkeborg Langsø i baggrunden
ID: 17636353