Hawblink: Nationalparkcenter Thy

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Dorothy Hild Jensen
  • Malene Jensen
  • Janni Nesager Toft
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Den kystnære landsdel Thy i Nordvestjylland rummer unikke landskabelige og kulturelle værdier og med etableringen af Nationalpark Thy i 2008, søges dette kommunikeret ved et formidlingscenter. Der forelægger en klimatisk udfordring i at bygge ved Vestkysten, hvor en bestandig vestenvind former både udelivet og landskabet. Den arkitektoniske vision for Nationalparkcenter Thy tilstræber at skabe en harmonisk dialog mellem naturen og arkitekturen; hvordan de landskabelige kvaliteter kan kontribuere til formgivningen og arkitekturen kan formidle de værdier og oplevelser, der gør Thy en Nationalpark værdig. Igangværende forundersøgelser udfærdiger grundlaget for en arkitektkonkurrence for Nationalparkcenter Thy med opstart sommeren 2012, hvor dette afgangsprojekts omfang og retning bygger på dialog med involverede parter fra det fremtidige Nationalparkcenter Thy. I samspil med egne initiativer, vil dette resultere i et Nationalparkcenter, der er omdrejningspunkt for såvel turisme som lokale.
SprogDansk
Udgivelsesdato23 maj 2012
Antal sider167

Billeder

Ankomst_fra_byen_til_Hawblink.jpg
Dagens første solstråler får den rustfarvede facade til at gløde. Mod øst stiger solen og bader rammerne i et varmt lys. En gruppe morgenfriske turister har fundet vej fra byen og nyder et øjeblik udsigten til det ejendommelige klitlandskab.
Turistinformationen_i_Hawblink.jpg
Den sydvendte facade lader solens varme lysstråler flytte ind og oplyser alt på sin vej. Et kontrastfyldt lys fylder rummet med en poetisk stemning, hvor samspillet mellem det rå taktile beton og det bløde træ imiterer naturens modsætningsfyldte univers.
ID: 63263279