• Danny Nuka Lynge
4. semester, Master i Bæredygtig Omstilling (Masteruddannelse)
Der har i årtier, i samfundet eksisteret en generel holdning om ikke at tage nævneværdigt hensyn til miljøet eller ens ressourceforbrug1, da tiden har været en anden og samfundets fokus var rettet andetsteds. Nogle af flere årsager for dette var, at en større del af det økonomiske paradigme var lineært (Take, Make, Waste2), behov og produktion af energi var i balance samt et større ressourceforbrug, synes dengang ikke at være et større samfundsmæssigt anliggende.
Men på trods af at tiden i dag er en anden, har samfundet løbende krævet forandringer inden for miljøforbedringer, ved bl.a. at indføre: Miljømærker, miljøledelse, miljølovgivninger og grønne bæredygtige tanker i et større samfundsperspektiv, er der stadigvæk et stykke vej før, vi kan se resultatet i en større global og holistisk sammenhæng.
Med et eller flere skridt på vejen kan danske virksomheder selv udvikle eller helt omstille sig til at blive mere grønne. Det kan eksempelvis forekomme ved at opsøge miljø og/eller procesoptimerende tænkende netværk, der kan hjælpe virksomheder i gang. Et af disse netværk er netværket Green Lean i Aalborg, som jeg, i denne rapport med virksomheden Nordjysk Autoophug, vil undersøge og underbygge om, hvordan virksomheden kan udvikles med Green Lean.
SprogDansk
Udgivelsesdato13 jan. 2017
Antal sider101
ID: 249322275