• Carlos Jorge Picareta da Graca
4. semester, Bygge- og anlægskonstruktion, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Konstruktions firmaer står med udfordrende problemer nu til dags. Mangel på projekter for konstruktioner er en af problemerne i konstruktions-sektoren. Med problemet om manglende projekter, er der høj konkurrence mellen natioanle of internationale firmaer til at vidergive disse projekter. Denne konkurrence, betyder at i mange tilfælde til priser givet blot at tildele projektet. Som en konksekvens af dette er der mange mangler, som udspejler sig i flere problemer i det pågældende firma. Men de fleste mangler forekommer på grund af manglende kommunikation og organisation i selve firmaet. Der er ingen samarbejde mellem holdene og afdelingerne. Arbejdet er udført på sådan en måde, at afdelingerne var seperate firmaer i selve firmaet.

En ny tilgang er på vej i konstruktions-sektoren, Building Modelling Information (BIM). BIM er rost til at være et samarbejdende-værktøj. BIM prøver stadigvæk at etablere sig i konstruktions-sektoren. BIM har revolutioneret design processen af projekter med dens ”Parametric Building Design technology”. Objekterne har kapaciteten til at lagre informationer, således at modellerne kan blive visualiseret i 3D. Med BIM, så kan konstruktions processen bliver simlueret, ved at tilføje tiden og prisen i 3D-modellerne. En visualitation tæt på virkeligheden kan opnås gennem disse simluationer. Mange projekter var allerede lavet med hjælp af BIM som en support til design-, konstruktion- og facilitet processerne igennem dens livsstil. Men meget få, eller næsten ingen, infrastruktur projekter er blevet analyseret.

Dette projekt har intentionerne at studere informations processen inden for konsuktrions firmaer. Ideen er at analysere samarbejds-funktionen af BIM som en hjælp til informations deling. Baseret på projektets livstid, konstruktionen stadiet er analyseret til informations deling og viderføring. Da dette er en ny tilgang som er i gang med at blive implementeret, organisation- og arbejdsprocessen er ydermere studeret. Under analysen af BIM, er nogle af de eksisterende værktøjer gennemgået. På samme tid, baseret på et infrastrukturelt projekt, er benyttelsen af BIM også studeret.

Derfor, vil dette projekt blive delt op i 6 kapitler. Det første kapitel, Intruduktionen, vil præsentere strukturen af dette afgangsprojekt, de første ideer, indtrykket, problemet og formålet med dette projekt. I kapitel to er metoden præsenteret for dette projekt. Det tredje kapitel indeholder en tilgang til emnerne af konstruktions-ledelse og projekt-ledelse. Kapite fire indeholder state of art. BIM emner er udarbejdet i dette kapitel. I dette kapitel vil det præsenteres hvad der er blevet lavet hidtil med BIM og til hvilken grad dette er udviklet. BIM’s histore er præsenteret, sammen med nogle studie cases. Det femte kapitel er hvor problemerne er analyseret. Den nuværende situation, behovet og fremtidige løsninger er præsenteret i dette kapitel. Kapitel seks indeholder en diskussion af de mest relevante problemer og de respektive løsninger. Dette kapitel indeholder også fremtidige perspektiver, med nogle forslag om fremtidig arbejdsmuligheder og forskning.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato6 jun. 2014
Antal sider289
ID: 198596242