• Søren Heinrich Sternkopf
4. semester, Bygningsinformatik (cand.tech.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Denne rapport, er et kandidatspeciale udarbejdet på det 4 semester på Aalborg Universitet indenfor Byggeri og Anlæg og med kandidattitlen Cand.Scient.Techn. med speciale i Bygningsinformatik.
Specialets formål er at udvikle en prototype på et system, der kan finde frem til udnyttelsesgraden i den eksisterende ejendomsportefølje ved at anvende digitale informationer, heriblandt BIM.
Systemet har særligt fokus på at det skal være brugervenligt og understøtte brugernes arbejdsprocesser. Undersøgelser af brugernes arbejdsmetoder anvendes derfor til at støtte op om systemets funktioner som grundlag for udviklingen af systemet ved hjælp af metoder og undersøgelser i systemudviklingsmetodologien Contextual Design.
Grundlaget for rapporten er indsamlet i videnskabelig litteratur og udviklingsrapporter udført af eksperter på området, der har behandlet emner omhandlende arealer og en effektiv udnyttelse af dem.
De undersøgelser der er foretaget om eksisterende arbejdsmetoder indenfor emnet arealforvaltning, er foretaget med en række interviews med relevante aktører der arbejder med emnet arealforvaltning til daglig.
SprogDansk
Udgivelsesdato9 jan. 2014
Antal sider88
Ekstern samarbejdspartnerFrederikshavn Kommune
Peter Munk amel@frederikshavn.dk
Informantgruppe
ID: 175496956