Fantastic Beasts and the Fear of Fascism

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Christina Dam Simonsen
4. semester, Engelsk, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Abstract
I denne opgave er der lavet en redegørelse af Benito Mussolini og hans vej til magten i Italien i 1920’erne. Der er ligeledes lavet en redegørelse over fascisme ved hjælp af flere forskellige teoretikere, som hver især har skrevet bøger om, henholdsvis fascisme og Benito Mussolini. Redegørelsen vil bestå af hans barndom, hans ungdom og hans politiske karriere. Der vil ikke blive redegjort for hans tid efter han blev premierminister i Italien, da det er han vej til leder af det fascistiske parti, der er vigtigt i forhold til Gellert Grindelwald og sammenligningen af disse to.
I opgaven vil der ydermere være en beskrivelse af J.K. Rowlings karakter, Gellert Grindelwald, som hun skabte i 1990’erne, da hun skrev de første bøger om Harry Potter. Grindelwald er muligvis baseret på Mussolini. Han har flere træk, der minder om Mussolini og dette gælder både med hans personlighed, hans måde at komme til magten og hans måde at tale til sine følgere på. Alt dette vil blive analyseret i opgaven for på denne måde at komme frem til om Grindelwald er baseret på Mussolini og om forfatteren selv har haft en begrundelse for denne sammenligning.
Der er flere ledere rundt omkring i verden, som har nogle fascistiske egenskaber og tanker og derfor vil der blive analyseret på, om Grindelwald er i fokus som karakter nu, for at advare verdenen om denne type leder.
Det er ikke første gang, at Rowling har skabt en karakter, som har nogle af de samme egenskaber, som en politisk leder. I Harry Potter bøgerne, er der fokus på en anden skurk end Grindelwald. Dette er Lord Voldemort, som let kan sammenlignes med Adolf Hitler, som førte Tyskland ind i Anden Verdenskrig. Dette vil der blive kommenteret på i diskussionen og der vil blive set på, om der derfor er større sandsynlighed for, om Grindelwald er baseret på Mussolini, når nu muligheden tidligere har været der med andre karakterer i hendes storslåede univers fyldt med fabeldyr, hekse og troldmænd. Der vil også være en redegørelse for, hvem Hitler var, så der bedre kan blive kommenteret på, hvorfor Lord Voldemort muligvis er baseret på ham.
Rowling har gennemtænkt sit univers og hun overlader ikke ting til tilfældighederne, så der er en mulighed for, at flere af hendes karakterer er baseret på virkelige personer. Dette er normalt film og litteratur. I opgaven vil der blive kommenteret på, hvilke karakterer, der faktisk er blevet sammenlignet med Mussolini, selvom de blev skrevet før han blev født.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato3 jun. 2019
Antal sider50
EmneordFacisme
ID: 305001104