En kvalitativ undersøgelse om brugere som udvikler sig til ikke-brugere

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Toni Joseph Abboud
4. semester, Teknoantropologi, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Denne opgave tager udgangspunkt i hvordan bruger af teknologier bliver til ikke-bruger. Opgaven er lavet i samarbejde med Rehfeld Medical som har udviklet en app til pacemaker patienter, hvor opgaven belyser hvorfor brugerne bliver til ikke-bruger.

Opgaven gør brug af Don Ihde og Peter-Paul Verbeeks meditation teori som sætter fokus på relationer mellem mennesker, teknologier og verden.
Derudover bliver der præsenteret en ny teori ved navn problematic mediation som jeg har udviklet. Denne problematisk mediation tager udgangspunkt i problematiske relationer mellem mennesker, teknologier og verden.

Problemformulering for denne opgave er:
Hvorfor er SCAUT app brugerne ved at blive ikke-bruger.
Hvordan kan meditations teorien belyse relation mellem appen og hospitalet og hvordan kan brugen af problematisk mediation fremme en bedre forståelse af problemerne i relationerne.

Metoden for belysning af problemformulering var ved udførelse af interviews med 17 patienter. Der derefter blev transskriberet og kodet i programmet Nvivo. Dette var med til at belyse hvilken kategorier patienterne identificerede som årsagen til at blive ikke-bruger af appen.

Der kan konkluderes at appen mediere forskellige relationer mellem patienten og hospitalet. Derudover kan der også konkluderes at der forekommer en problematisk relation mellem patient, appen og hospitalet grundet en ikke færdig udviklet app.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato7 jun. 2019
Antal sider56
Ekstern samarbejdspartnerRehfeld Medical
CEO Jonas Moll jonas@rehfeldmedical.com
Praktiksted
ID: 305286660