Det Digitale Byggeri i Litauen: Offentlig strategi vs. Implementering i praksis

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Lina Berg
Dette speciale beskæftiger sig med implementering af det digitale byggeri i den Litauiske byggesektor. Indenfor dette felt er den historiske udvikling, de eksisterende forhold og den fremtidige strategiske udvikling analyseret. Det digitale byggeri anses for at være en niche innovation og analysen af fremtidig implementering er baseret på to mulige niche managers: den offentlige organisation og et lokalt firma. Der undersøges, hvad er den bedste strategi for udviklingen og udbredelsen af teknologien, og hvordan de to tiltag konvergerer og bidrage hertil. For at få dybere forståelse af, hvad er specifikt for implementeringen i Litauen, sammenlignes implementeringsforløb i Litauen med erfaringerne fra Danmark, hvor udviklingen er længere og mere udbredt.
En bred empirisk data er indsamlet via interviews, observationer og litteraturstudie med henblik på at analysere fænomenet i dets sammenhænge og tage fat på mange beslægtede aspekter.
Analysen er baseret på den teoretiske tilgang af Multi-level perspective (Geels, 2005) og Strategic niche management (Kemp, Schot, Hoogma, 1988).
SprogEngelsk
Udgivelsesdato8 jan. 2015
Antal sider55
ID: 207578423