CFD studie af in-line zink arc spray: Parametrisk studie af spray mønstre

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Hans Peter Bak
4. semester, Bæredygtig Energiteknik, Kandidat (Kandidatuddannelse)
Denne raport er lavet som et studie med målet at optimere på en zink arc spray for at give en bedre belægnings kvalitet på en substratprofil. Dette studie var lavet ved brug af en CAD model af en emuleret produktionsprocess. Dette inkludere et sprøjte hus som indeholder sprøjte processen, en substratprofil som zinken bliver sprøjtet på, og en luft strøm som skal emulere et ventilations system.

ANSYS Fluent er anvendt som CFD modelleringsværktøj med en partikelstørrelsesfordeling opbygget som en Rosin-Rammler størrelsesfordeling og en partikel frigivelses radius på 0.3 mm. Parameterne som blev undersøgt var sprøjtevinklen på substratprofilen og sprøjteafstanden til profilen.

Ved at undersøgelse effekten af at ændre sprøjtevinklen, blev den optimale sprøjtevinkel fundet til at være 60 grader, da dette resulterede i den bedste dækning of substratprofilen.

Under undersøgelsen af effekten af at ændre sprøjteafstanden, var det muligt at identificere at den optimale sprøjteafstand på 140 mm resulterede i den mest jævnt fordelte dækning af substratprofilen.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato31 maj 2019
Antal sider40
ID: 304809078