Bæredygtige Almene Boliger

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Milena Lykke Kristiansen
  • Nicholas Kampmann Petitmaire
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Danish
Projektets mål er at skabe et bæredygtige boligkompleks bestående af 40 almene boliger, hvilket er baseret på den åbne konkurrence “Fremtidens Bæredygtige Almene Boliger” udskrevet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Certificeringsordningen DGNB anvendes som den bæredygtige tilgang til projektet, da den omfatter tre retninger inden for bæredygtighed - miljømæssig, økonomisk og social. Målet er at skabe bæredygtige hjem ved at implementere DGNB kriterier i den Integrerede Design Proces, som anvendes på Aalborg Universitet, og dermed sikre god kvalitet og gode bæredygtige hjem.

Processen for DGNB anvendelsen udviklede sig samtidig med design processen. Design processen skal reflektere DGNB anvendelsen og derfor bruges den åbne konkurrence til at afprøve DGNB anvendelsen. En ‘Gesture’ bruges i design processen til at skabe merværdi i hjemmet og huske den menneskelige skala.

Fokus i projektet ligger på den menneskelige skala, menneskelig behov og komfort ved at anvende DGNB til at sikre miljømæssig bæredygtighed, bruge en ‘Gesture’ til at skabe et hjem og anvende begge til at sikre social bæredygtighed og komfort.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato16 jun. 2014
Antal sider130
ID: 198793069