Arkitektur på Færøerne: Moderne Bådhuse

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Paula á Stongum
4. semester, Arkitektur (cand.polyt.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Formålet med dette projekt er at designe en ny form for overnatning for turister, der er kommet for at opleve den vilde og uspolerede natur på Færøerne.
De vigtigste designparametre tager udgangspunkt i et kulturelt synspunkt inspireret af den færøske natur og undersøgelse af eksisterende kulturel arkitektur, der giver retningslinjer i designprocessen. Der tages hensyn til det lokale vejr og dermed hensyn for kravene til passende brug af materialer og konstruktion.
En stor inspirationskilde i dette projekt, er de historiske færøske bådhuse kaldet Neyst. Disse bådhuse kan findes på bredden af ​​næsten hver landsby i hele Færøerne. De har en stor kulturel værdi for det færøske folk og ganske utilsigtet er de kommet til at danne en betydelig del af det arkitektoniske billede af Færøerne.
Fra en nærmere undersøgelse af disse bådhuse er ønsket at lære værktøjer og metoder med fokus på tektoniske og bæredygtighed for at skabe et rum for ophold, der integrerer med atmosfæren af de uspolerede øer og er indarbejdet med kvaliteter, der kan forbedre oplevelsen af den arkitektoniske historie, den vilde natur og det færøske folk's kultur.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato27 aug. 2014
Antal sider100
ID: 203885991