An explorative study of the establishing of the Kitchen Incubator CPH Food Space

Studenteropgave: Kandidatspeciale og HD afgangsprojekt

  • Nanna Molnit Ørum
4. semester, Integrerede Fødevarestudier (cand.tech.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Der er gennem de senere år sket en stigning i antallet af små fødevarer virksomheder I København, hvilket skaber en nysgerrighed omkring hvad mulighederne er for fremtidige mad entreprenører i København. Denne stigning i antallet af små fødevarevirksomheder har, blandt andre mad initiativer i København, skabt en opmærksomhed omkring fødevaresektoren værende et marked for vækst. Dette har medført at København Kommune, for at sikre denne positive udvikling, er villig til at støtte initiativer der fremmer mad entreprenører.
Dette er et explorativt speciale, med fokus på etableringsfasen af et af de støttede initiativer; køkken inkubatoren CPH Food Space, et private-public støttet projekt.
Undersøgelsen tager udgangspunkt i den akademiske litteratur omkring væksthuse (business incubators) for at klarlægge om væksthuset med fokus på fødevarebranchen, også kaldet køkken inkubatorer, kan bidrage positivt til mulighederne for fremtidige mad entreprenører i København. For at studerer casen CPH Food Space var feltstudier fundet som en passende metode, da observationerne af etableringsfasen og interviews fra felten bidrog med en indsigt i processen som ikke ville være opnået med andre metoder.
En analyse af de vigtigste interessenter blev foretaget såvel som en kortlægning af innovative mad initiativer i Danmark. Analysen of kortlægningen udtrykte kompleksiteten i public-privat støttede projekter, derudover gav kortlægningen et billede af specialets scape.
Det blev konkluderet at CPH Food Space var et initiativ med positiv indflydelse på mulighederne for kommeende mad entreprenører i København, endvidere blev det konkluderet at public-private støttede innovative mad initiativer kan være med at øge innovative fødevare miljøer.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato2 jun. 2016
Antal sider88
Ekstern samarbejdspartnerNordic Foodworks
Co. Founder Torsten B. Jakobsen torsten@foodworks.dk
Anden
ID: 234570152