AERITY: Indendørs luft kvalitet

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Niels Nielsen
  • Nakita Nedrud Hjorth Pedersen
  • Madalina Mindru
4. semester, Industrielt Design (cand.tech.), Kandidat (Kandidatuddannelse)
Dette projekt er udarbejdet af et team afgangsstuderende på linjen Industriel Design på Aalborg Universitet i løbet af foråret 2016.
Fokus under dette projekt har været på indeklima samt lutkvalitet. Projektet udsprang i fugt komplikationer men ændrede retning, da teamet blev bevidste om usynlige og alvorligere parametre som flygtige organiske stoffer, kuldioxid samt fine parikler. Disse parametre er alle usynlige og det er utroligt svært at afgøre hvorvidt niveauet af de pågældende er indenfor den humane komfort zone eller forhøjet, hvilket kan lede til alvorlig forringelse af den individuelles helbred.
Projektet er baseret på ekspert viden, tests foretaget af teamets medlemmer, mock-ups, interviews, undersøgelser samt begrundet data fra anerkendte forskere.
Resultatet er et multifunktionelt møbel, der renser luten ved at anvende naturlige elementer som planter og akivt bambus kul. Produktet henvender sig til enhver der er interesseret i at forbedre indeklimaet – til brug i det private samt det offentlige.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato25 maj 2016
Antal sider115
ID: 234013563