A Visitor Center at Stevns Klint

Studenteropgave: Speciale (inkl. HD afgangsprojekt)

  • Henrik Jacobsen
  • David Møller Thomsen
4. semester, Arkitektur, Kandidat (Kandidatuddannelse)
This thesis deals with the design of a Visitor Center at the Unesco World Heritage site Stevns Klint. More specifically in the periphery of the small village, Højerup, adjacent to the cliff and the sea.

The final design is highly contextual - placed, scaled and shaped to relate to the natural surroundings and the adjacent historical buildings. The simplicity of the visitor centers expression strengthens its surroundings by contrasting it. A simple roof hovers above the landscape, creating a sheltered space, that blurs the line between interior and exterior. Underneath the roof, forms the concept of an geological excavation, the basis for a subterranean part of the Visitor Center. The architecture creates spatial and embodied experiences through a tectonic composition, that utilizes structure, construction, materials, light, acoustics and spatiality to emphasize the awareness and experience of the magnificent nature and history of Stevns Klint - creating a place where visitors, geologist and students can learn and immerse on the topic of Stevns Klint.
SprogEngelsk
Udgivelsesdato27 maj 2015
Antal sider132
ID: 212941097